CRF1100D2N | Oma varasto

2022 Honda CRF1100L Adventure Sports DCT

2022 Honda CRF1100 L Adventure Sports

Mallivuodelle 2022 CRF1100 Africa Twin Adventure Sports -mallit saavat uudet ”Cracked Terrain” väritykset ja uuden matalamman tuulilasin peräti 5-asentoisella säädöllä! DCT-vaihdelaatikon asetuksia on optimoitu parantamaan ennen kaikkea pyörän käsiteltävyyttä pienissä nopeuksissa.

Hondan super-suosittu Africa Twin Adventure Sports -malli koki täydellisen päivityksen mallivuodelle 2020. Kevyempi runko, kaventuneet rally-tyyppiset katteet ja entisestään parantunut ajoasento. Moottorin koko on kasvanut, parantaen huipputehoa sekä vääntöä. Pyörän ajonhallintayksikkö mittaa kiihtyvyyksiä kuudella (6) eri akselilla, mahdollistaen eri ajo-ohjelmien ja sutimisen eston lisäksi myös uutuutena olevat kaarrejarrutus, keulimisen-esto ja takapään nousun esto. Elektronisen kokonaisuuden kruunaa värillinen 6,5 tuuman TFT-kosketusnäyttömittaristo, jossa on Apple Car Play -valmius sekä kytkentämahdollisuus Bluetooth-laitteille. Led-ajovaloissa on nyt päivävalotoiminto, sekä kaarrevalot. Kaikissa Africa Twin Adventure Sports -versioissa on vakionopeudensäädin, lisävarusteita varten tarkoitettu laturi ja lämpökahvat vakiovarusteena.

Toimitusaika: 2-7 arkipäivää

Pearl Glare White
25890.00 €
20879.03  € alv.  0%
Sis. myyntihinnan 19901.03 € ja autovero-osuuden 5988.97 €
Ranua Rovaniemi Oulu Kokkola | Toimitusaika: Kysy saatavuus
Ranua Rovaniemi Oulu Kokkola
Mat Ballistic Black Metallic
25890.00 €
20879.03  € alv.  0%
Sis. myyntihinnan 19901.03 € ja autovero-osuuden 5988.97 €
Ranua Rovaniemi Oulu Kokkola | Toimitusaika: 2-7 arkipäivää
Ranua Rovaniemi Oulu Kokkola

Muista tarkistaa saatavuus myyjältä. Lisäämme laitehintoihin toimituskulut, jotka vaihtelevat yleisesti 100€–600€ välillä, tarkista myyjältä.

Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports DCT

Muotoilu ja varusteet

 • Kuljettajaa suojaavat katteet, korkeus-säädettävä tuulisuoja ja matalampi istuinkorkeus.
 • 24,8 litran tankki, alumiininen tavarateline ja pohjapanssari.
 • Päivä-ajovalo-automatiikka ja kaarrevalot. Vakionopeudensäädin, lämpökahvat ja lisävaruste-laturi ovat vakiovarusteena.
 • 6,5” TFT multi-informaatio kosketusnäyttö-mittaristo, jossa mm. Apple Car Play ja Bluetooth.

Tuulisuojan korkeussäätö on 5-asentoinen ja etuosan katteet ovat aikaisempaa leveämmät, tarjoten loistavan suojan tuulta ja kovaakin keliä vastaan. Istuinkorkeus on nyt sama kuin tavallisessa Africa Twinissä ja 50 mm alempi kuin aikaisemmassa Adventure Sportsissa. Satula on myös 40 mm aikaisempaa kapeampi.

Polttoainetankki on 24,8 litraa, jolla (keskikulutuksella laskettuna) pääsee yli 500 km tankkaamatta! 

Uudet LED-ajovalot ovat aikaisempaa korkeammalla ja niiden valokuvio on terävämpi. Automaattinen päivävalotoiminto on vakiovarusteena, kuten myös tietokone-ohjatut kaarrevalot. 6,5 tuumainen TFT-kosketusnäyttö toimii paitsi pyörän mittaristona, myös kaikkien sähköjärjestelmien säätö- ja valintapäätteenä. Mittariston eri näytöt ovat täysin kuljettajan muokattavissa.

Mittaristossa on luonnollisesti Bluetooth yhdistettävyys sekä Apple CarPlay -järjestelmä. CarPlay:n kautta kuljettaja voi liittää mittaristoon Apple IPhone -puhelimensa ja käyttää navigaattoria sekä muita CarPlay -aplikaatioita,  soittaa ja vastaanottaa puheluja tai nauttia musiikista kypäräpuhelimen kaiuttimista. Android käyttäjillä on Bluetoothin kautta käytössä puheluiden hallinta ja musiikin kuuntelu -mahdollisuus. Kosketusnäytön käyttäminen onnistuu loistavasti myös ajohanskoja riisumatta.

Vilkuissa on nyt hätäjarrutus-toiminto ja automaattinen palautus. 
Vakionopeudensäädin on niin ikään vakiovaruste uudessa Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports -mallissa.

crf1100-adventure-sports-22ym-1-aws-03_product.jpg

Runko

 • Uusi 6-kanavainen ajonhallintayksikkö sijaitsee rungon keskipisteessä.
 • Showan sähkösäätöinen jousitus tarjolla tehdaslisävarusteena.
 • Uudistettu runko sekä taka-runko ovat kevyempiä ja vääntöjäykempiä.
  CRF450R tyylinen takahaarukka parantaa takapyörän pitoa ja ajotuntumaa.
 • Kaarre ABS -järjestelmä parantaa turvallisuutta ja siinä on myös helppokäyttöinen maastoajo-asetus.
 • Etu ja takajousituksessa on uudet jouset sekä optimoidut vaimennuksen säädöt.
 • Tubeless-renkaat.

Uuden Africa Twinin selkeästi parantuneiden ajo-ominaisuuksien taustalla on merkittävänä osana uusi Bosch MM7.10 ajonhallintajärjestelmä, joka reaaliaikaisesti mittaa laitteen: Kallistuskulmaa ja kallistusliikkeen nopeutta Pituusakselin muutosta ja sen nopeutta Etu/takapään asennon horisontaalista muutosta suhteessa keskipisteeseen ja sen muutosta.

Järjestelmä säätää takapyörän pitoa sutimisenesto- ja moottorin tehonsäätöjärjestelmien kautta. Etujarrun tehoa säädetään kaarre ABS:n kautta ja etupyörän nousua keulimisen esto järjestelmällä. Lisäksi takapyörän nousua asfaltista voidaan ehkäistä omalla järjestelmän osalla. 

Myös rungon eri osa-alueita on päivitetty vuodelle 2020. Runko on noin 2 kg aikaisempaa kevyempi, mutta samalla vääntöjäykempi. Alumiininen takarunko on aikaisempaa teräsrunkoa paitsi kevyempi, myös aikaisempaa kapeampi, mahdollistaen vieläkin kapeamman vyötärolinjan ja siten siromman ajoasento-tuntuman. Takahaarukka on täysin uusi ja 500 g aikaisempaa kevyempi. Takahaarukan malli on lähes identtinen Hondan CRF450R motocross –mallin kanssa, parantaen omalta osaltaan takapyörän pitoa ja ajotuntumaa. Maavara säilyy ennallaan, 250mm. CRF1100 Africa Twin Adventure Sports on 5 kg adeltäjäänsä kevyempi. Ajokunnossa ja tankki täynnä pyörä painaa nyt 248 kg. Tehdaslisävarusteena saatava Showa EERA sähköinen iskunvaimennuksen säätö lisää painoa 2 kg.

Iskunvaimennusta on myös säädetty vastaamaan malliuudistusta. Erittäin laadukkaissa iskunvaimennin-elementeissä on sekä edessä, että takana säädöt jousen esijännitykselle, puristusvaimennukselle sekä paluuvaimennukselle. Jousien jäykkyys ja vaimennuksien säädöt on päivitetty mallivuodelle 2020.

Uutuutena oleva kaarre-ABS järjestelmä saa tarvittavan käyttö-informaation niin ikään uudesta ajonhallintayksiköstä ja pystyy näin päättelemään optimaalisen jarrupaineen kulloiseenkin jarrutustapahtumaan. Lisäksi se havaitsee ja reagoi takapyörän nousemisen jarrutuksen aikana. Kuljettaja voi halutessaan kytkeä ABS-järjestelmän pois käytöstä takapyörän osalta.

Vannekoko säilyy muuttumattomana, ollen edessä 21” ja takana 18”. Kelluvat “Piparkakku” jarrulevyt (2kpl) ovat edessä 310 mm ja takana on yksi 256 mm levy.

Moottori

 • Moottorin koko on nyt 1.084 cc ja se tuottaa 75 kW tehoa sekä 105 Nm vääntöä.
 • Tehon ja väännön kasvu on saavutettu uudella sylinterinkannella, venttiilien ajoituksella, uudella kaasuläppärungolla sekä pakoputkiston muutoksilla.
 • Vaihdelaatikon muutokset parantavat välitys-suhdetta ja uudet materiaalit säästävät painoa.
 • Äänenvaimentimessa on nyt ECV pakokaasuvirtauksen säätöventtiili, joka sekä parantaa pyörän
 • pakoääniä pienillä kierroksilla, että huipputehoa korkeammalla kierrosalueella.

8-venttiilisen, 2 sylinterisen rivimoottorin perus arkkitehtuuri on säilynyt ennallaan, mutta kuutiotilavuus on kasvanut 998 cc:stä 1.084 cc:ään. Teho on samalla noussut 70 kW:stä 75 Kw:iin ja vääntö 99 Nm:stä 105 Nm:iin. Moottori on myös yli 2,5 kg aikaisempaa kevyempi! Hondan motocross -malleista tuttu UNICAM venttiilikoneisto on säilynyt ennallaan, vaikka itse sylinterin kansi on kokonaan uudistettu. Venttiilien ajoitus ja nosto on myös päivitetty, kuten on myös kaasuläppärunko ja ruiskutusjärjestelmän suuttimet. Koska moottori on nyt EURO5 pakokaasudirektiivin mukainen, on useita sen sisäisiä osakokonaisuuksia ja järjestelmiä jouduttu päivittämään. Mm. pakokaasuanturit ovat nyt aikaisemman Lambda-anturin sijasta uutta LAF-anturimallia.

Kytkin on myös uusi. Aikaisempaa pienemmässä ja kevytkäyttöisemmässä kytkimessä on sekä luisto, että -vaihtoavustimet. 6 vaihteisen vaihdelaatikon rattaat ovat uudet ja välitykset lyhyemmät. 
Sähköinen quickshifter-vaihdeavustin on saatavan lisävarusteena, kuten ennenkin.

 

Moottorin ja rungon elektroniikka

 • Keskusyksikön luistonestotasot ovat aikaisempaa paremmin off-road käyttöön sovitettuja.
 • Uusi 3 asentoinen keulimisen esto.
 • OFF ROAD -asetuksen lisäksi esiasetuksina ovat TOUR, URBAN ja GRAVEL.
 • Uutuutena on nyt 2 (aikaisemmin 1) kuljettajan säädettävissä olevaa moottorinohjauksen esiasetuspaikkaa.

2018 Africa Twiniin lanseerattu sähköinen kaasu toimii nyt yhteistyössä uutena järjestelmänä olevan ajonhallintayksikön (IMU) kanssa. Tuloksena on selvästi aikaisempaa tarkempi moottorijarrutuksen ja moottoritehon säätö. Se myös mahdollistaa 3 asentoisen kaulimisen esto järjestelmän.

Moottorinohjausjärjestelmässä on neljä (4) esiatetusta, kuten aikaisemminkin. Uutta on, että nyt kuljettajan säädettävissä olevia esiasetuspaikkoja on 2 kpl, kun aikaisemmin niitä oli vain yksi. Riippumatta valitusta esiasetuksesta, pystyy kuljettaja silti helposti muuttaamaan luistoneston, keulimisen eston, sekä DCT mallissa S vaihto-ohjelman säätöjä. Muiden asetusten pysyessä ennallaan.crf1100-adventure-sports-22ym-1-aws-04_product.jpg

 

DCT vaihteisto

 • Super-nopeat vaihdot joko D, S tai Manual asetuksilla.
 • S asetus vaihtaa myöhemmin isommalle ja aikaisemmin pienemmälle kuin D asetus.
 • G nappi parantaa takapyörän pitoa maastoajossa.
 • Nousun jyrkkyyden mukaan säätyvä automaattinen vaihto-ohjelman säätö.
 • Keskusyksikkö (IMU) tunnistaa kaarreajon ja sovittaa vaihtohetken oikeaksi.

Honda on myynyt Euroopassa jo yli 100.000 DCT vaihdelaatikolla olevaa moottoripyörää sen jälkeen kun se tuli ensimmäisen kerran optioksi vuonna 2009. Viime vuonna jo lähes puolet (48%) kaikista niistä Honda-moottoripyöristä, joissa DCT on optiona, myytiin DCT vaihteistolla. Hondan DCT -vaihteisto mahdollistaa super-nopeat, saumattomat vaihtotapahtumat sekä vapauttaa kuljettajan keskittymisen muihin ajamisen kannalta tärkeisiin asioihin. Uutena piirteenä Honda CRF1100 Africa Twin -mallin 6-vaihteisessa DCT-vaihteistossa on myös kaarreajon tunnistus. Tunnistuksen avulla DCT pystyy paremmin päättämään oikean vaihtohetken, eikä vaihtaminen tapahdu esim. keskellä kaarretta.

Lisävarusteet

Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports:n alkuperäisten lisävarusteiden määrä on nyt vieläkin laajempi. Uutuutena saatavissa on alumiininen takalaukku (42 L) ja alumiiniset sivulaukut (58 L). Lisäksi listalta löytyy mm. eri korkuisia satuloita, tuulisuojan jatke, jäähdyttäjän suojat, lämpökahvat, moottorin suojaraudat, sumuvalot, tankkilaukku, tankin sivulaukut ja keskituki.

Vuosimalli alkaen 2022
Sylinteritilavuus 1084 cc
Moottori 2-syl, 4-tahti
Sylinterimitat 92,0 x 81,5 mm
Puristussuhde 10.1:1
Maksimiteho 75 Kw / 7 500 rpm
Maksimivääntö 105 Nm / 6 250 rpm
Sytytysjärjestelmä CDI
Polttoainejärjestelmä PGM-FI
Käynnistys Sähkö
Vaihteisto 6-vaihdetta DCT
Pituus 2330 mm
Leveys 960 mm
Korkeus 1260 mm
Akseliväli 1575 mm
Istuinkorkeus 850 / 870 mm
Jarrut etu ABS
Jarrut taka ABS
Jousitus etu Teleskooppi
Jousitus taka 1-iskunvaimennin, Honda Pro Link
Rengas etu 90/90-21
Rengas taka 150/70-18
Tankki 24,8 litraa
Paino ajokunnossa 248 kg / Showa EERA -jousituksella 250 kg
Honda, Africa Twin 58L Kovamuovilaukku Taakse
  616.63 € 497.28 € alv. 0%
Honda, Kovamuovi Ylälaukku 35L
  524.44 € 422.94 € alv. 0%
Honda, Sisäpussi Kovamuovilaukuille
  138.14 € 111.40 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Sisäpussi Sivulaukuille
  71.29 € 57.49 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Alumiiniset Sivulaukut
  1469.24 € 1184.87 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Muovinen Laukkusarja
  1000.69 € 807.01 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Sisälaukku Alumiinisielle Ylälaukulle
  58.43 € 47.12 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Sisälaukut Alumiiniselle Sivulaukuille
  92.30 € 74.44 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Sisälaukku 35 Litran Ylälaukulle
  66.20 € 53.39 € alv. 0%
Honda, Africa Twin 4.5L Tankkilaukku
  135.68 € 109.42 € alv. 0%
Honda, Africa Twin 3L Tankkilaukku
  96.86 € 78.11 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Etusumuvalot
  492.90 € 397.50 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Matala Istuin (Musta)
  168.38 € 135.79 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Koreka Istuin (Musta)
  235.11 € 189.60 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Lämpökahvat
  256.33 € 206.72 € alv. 0%
Honda, Africa Twin 12V Ulosottopistoke
  24.78 € 19.98 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Korkea Tuulilasi
  137.27 € 110.70 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Tuulenohjainsetti
  64.55 € 52.06 € alv. 0%
  55.97 € 45.14 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Putkimallin Etu Kaatumasuojat
  400.55 € 323.02 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Metallinen Pohjapanssari
  258.53 € 208.49 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Jäähdyttimen Säleiköt
  214.33 € 172.85 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Sivu Tankinsuojat
  56.02 € 45.18 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Suojatarrasarja
  109.68 € 88.45 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Tankin sivusuojat
  47.44 € 38.26 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Käsisuojat
  28.78 € 23.21 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Rally Jalkatappisarja
  106.50 € 85.89 € alv. 0%
Honda, Africa Twin DCT Vaihdepoljin
  467.35 € 376.90 € alv. 0%
Honda, Africa Twin Keskiseisontatuki
  206.17 € 166.27 € alv. 0%