Ilmalämpö- ja sähköpalvelut

Sähköurakointi ja - asennukset.

Toshiba- ja Mitsubishi ilmalämpöpumpujen valtuutettu myynti- ja asennusliike.

Asennamme ilmalämpöpumppuja Ranuan sekä lähikuntien alueella.

Voit olla meihin yhteydessä myös muiden sähköasennuksien kanssa, katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi. 

Ole yhteydessä: 

Kari Vaarala
Puh: 040-579 0385
Sähköposti: kari.vaarala@tarvikekeskusoy.fi

Ranuan myymälästä löydät myös kodinkoneet ja -tarvikkeet.

Ranuan myymälästä löydät laajan valikoiman isoja ja pieniä kodinkoneita kotiin ja mökille. Suurten kylmälaitteiden, kuten jääkaappien ja pakastimien lisäksi on saatavana runsaasti pienempiä kodin laitteita, kuten sähköhammasharjoja, imureita, hiustenkuivaajia ja partakoneita. Myymälävalikoimastamme löydät myös erilaiset keittiön peruslaitteet, kuten kahvin- ja vedenkeittimet, vohveliraudat, leivänpaahtimet ja mikroaaltouunit. Metsän ja veden antimia säilöville meillä on tarvikkeet lihamyllystä vakuumipakkaajaan ja -pusseihin. Tule tutustumaan vaihtuvaan valikoimaamme!

Sisutuksellinen uutuus - Toshiba Haori Design

Skandinaavisen elegantisti muotoiltu Toshiba Haori DESIGN -ilmalämpöpumppu sopii niin kodin kuin vapaa-ajanasunnon paraatipaikalle. Se on markkinoiden ainoa kangasverhoiltu ilmalämpöpumppu, jonka voi räätälöidä sisustukseen sopivaksi! Lisäksi se pitää minkä lupaa - sekä energiatehokkuuden, ympäristöystävällisyyden että kestävyyden suhteen. Ammattilaisen asennustyö varmistaa ilmalämpöpumpun moitteettoman ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan.

Sisustajan valinta
Innovatiivisuus, tehokkuus, luotettavuus, energiansäästö sekä ympäristön kunnioitus: nämä arvot muodostavat Toshiballa kaiken toiminnan ytimen. Uusimpana innovaationa kehitimme markkinoiden ylivoimaisesti tyylikkäimmän ilmalämpöpumpun, jonka voi helposti sovittaa erilaisiin sisustustyyleihin. Toshiba Haori DESIGN -laitteen elegantti muotoilu sulautuu jo itsessään ympäristöön. Valitsemalla oman kankaan DESIGN-ilmalämpöpumpun verhoiluun, se on helppo kustomoida sisustukseen sopivaksi. Moderni vaalean- tai tummanharmaa toimitetaan tehdasväreinä.

Paras energialuokka – tehokkaasti ja hiljaisesti
Toshiba Haori DESIGN ilmalämpöpumpun energialuokka on paras mahdollinen A+++ sekä viilennyksessä että lämmityksessä. Tämän takaa uusi, korkeamman tehokkuuden kompressori. Toshiban innovatiivisessa kompressoritekniikassa yhdistyvät esimerkillinen suorituskyky erinomaiseen luotettavuuteen. Se minimoi vaihtelut vakaan lämpötilan varmistamiseksi, parantaa tehokkuutta ja on samalla hyvin hiljainen. Toshiban invertteritekniikan ansiosta Haori DESIGN -ilmastointilaite tarkkailee ja säätää jäähdytys- ja lämmitystehoa jatkuvasti, sillä se säätelee kompressorin tehoa tarpeen mukaan.

Raikasta ja puhdasta sisäilmaa
Toshiba Haori DESIGN ilmalämpöpumppu huolehtii tyylikkäästi myös sisäilmasta. Toshiban innovatiivinen plasmaionisaattori* suodattaa ja neutralisoi saastehiukkaset. Toshiba Ultra Pure -suodatin suodattaa puolestaan jopa 94% PM 2,5 -luokan hiukkasista. Ilmalämpöpumpun puhdistustoiminnon voi käynnistää ja sammuttaa milloin tahansa kaukosäätimellä. Huoneilman raikkautta ylläpitää myös erikoispinnoitettu lämmönvaihdin, joka hylkii tehokkaasti epäpuhtauksia. * plasmaionisaattori vain E-mallin sisäyksiköissä.

Ympäristöä ajatellen
Toshiba on siirtynyt ilmalämpöpumpuissaan aiempaa ympäristöystävällisempään R32-kylmäaineeseen. Uusi kylmäaine leikkaa merkittävästi CO2-päästöjä, joiden vähentäminen on merkittävimpiä tavoitteita ilmastonmuutosta torjuttaessa. Uuden teknologian vaikutus korostuu vuosien myötä, kiitos Toshiba-ilmalämpöpumppujen pitkän elinkaaren.

Pohjoisissa olosuhteissa testattu ja Eurovent-sertifioitu
Suomessa kenttätestattu ja Eurovent-sertifioitu Toshiba ilmalämpöpumppu pitää minkä lupaa – niin energiatehokkuuden, ympäristöystävällisyyden kuin kestävyyden suhteen. Luotettavaa ja tyylikästä Toshiba-huippulaatua sisustuksestaan tarkoille kotoilijoille.

Lue lisää

Ilmalämpöpumpun hankinta ja hyödyt

Ilmalämpöpumpun hankinta ja siitä saatavat hyödyt kulkevat käsi kädessä. Oikeanlainen pumppu oikeassa kohteessa tarjoaa suurimmat säästöt lämmityslaskussa, varmistaa ilmalämpöpumpun luotettavan toiminnan ja pitkäikäisyyden sekä tarjoaa asumisen ja elämisen mukavuutta.

Ilmalämpöpumpun hankinta

Millaiseen kohteeseen ilmalämpöpumppu tulee?
Ilmalämpöpumpun hankinta tehdään aina asumis- ja lämmitysmuodon pohjalta. Parhaiten ilmalämpöpumppu sopii sähkö-, öljy- tai puulämmitteisen omakotitalon, rivitaloasunnon tai vapaa-ajan asunnon lämmitykseen. Kerrostalokohteissa ilmalämpöpumppua tarvitaan ensisijaisesti asunnon viilentämiseen, jolloin hankinnassa kannattaa painottaa ilmalämpöpumpun jäähdytysominaisuuksia.

Tarvitaanko ilmalämpöpumpun hankinnalle lupa?
Kun ilmalämpöpumpun hankinta tapahtuu omakotitaloon tai vapaa-ajan asunnolle, niin viranomaislupia ei tarvita. Kerros- ja rivitaloyhtiöissä ilmalämpöpumpun hankintaan tarvitaan taloyhtiön lupa, koska osa asennuksesta tehdään huoneiston ulkopuolella ja osakkaan muutostyöoikeus kattaa vain asunnon sisätilat. Lupa haetaan taloyhtiöltä ennen ilmalämpöpumpun asennustyön aloittamista. Jos yhtiöön on kuitenkin asennettu aiemmin yksikin ilmalämpöpumppu, riittää hankinnasta ilmoitus taloyhtiön hallitukselle.

Lukuvinkki: Näin hankit ilmalämpöpumpun kerros- ja rivitaloon säännöt huomioiden.

Kohteen perustiedot tärkeitä ilmalämpöpumpun valinnassa
Oikeanlaisen ilmalämpöpumpun hankintaan vaikuttavat monet kohteen perustiedot asunnon koosta asukasmäärään ja mahdollisiin lisälämmönlähteisiin, kuten tulisijoihin. Neliöiden lisäksi kodin koossa on huomioitava myös asunnon tilavuuskuutiot, koska huoneiston korkeudellakin on merkitystä ilmalämpöpumpun tehontarvetta arvioitaessa. Viilennystarvetta ajatellen merkittäviä ovat myös mahdollisesti suuret ikkunapinnat ilmansuuntineen. Kaikki nämä tiedot auttavat määrittelemään, miten tehokas ilmalämpöpumppu kohteeseen kannattaa hankkia ja miten ilmalämpöpumppu kannattaa mitoittaa.

Mitä ominaisuuksia ilmalämpöpumpulta halutaan?
Nykyaikaisissa ilmalämpöpumpuissa on lukuisia toimintoja ja ominaisuuksia, jotka sekä helpottavat laitteen käyttöä että lisäävät asumisen ja elämisen mukavuutta. Kotona oltaessa ilmalämpöpumpun toimintoja ohjataan kaukosäätimellä, mutta moni haluaa sen rinnalle myös etäohjausmahdollisuuden. Erityisen kätevä mobiiliyhteyden kautta tapahtuva etäohjaus on esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla olevan ilmalämpöpumpun ohjaukseen. Tulisijalla varustettuun kohteeseen kannattaa valita takkatoiminnolla varustettu ilmalämpöpumppu, joka jakaa tulisijan tuottaman lämmön tasaisesti eri puolille kotia. Ilmalämpöpumppujen puhdistustoimintojen tehokkuudella puolestaan on merkitystä hyvää huoneilmaa arvostaville ja huoneilman epäpuhtauksista kärsiville.

Oikea sijoitus varmistaa ilmalämpöpumpun toiminnan
Ilmalämpöpumpun sijoittaminen asuntoon vaikuttaa merkittävästi ilmalämpöpumpun tehokkuuteen. Sisäyksikön paikkaa valittaessa tulee kiinnittää huomiota huoneiston ilmankiertoon. Mitä avonaisempi lämmitettävä tila on, sitä parempi. Tavoitteena on, että ilmalämpöpumpun puhaltama ilma pääsee kiertämään asunnossa mahdollisimman vapaasti. Yleensä toimivia sijaintipaikkoja ovat esimerkiksi eteisaulat ja olohuoneet. Kahden tai useamman kerroksen omakoti- tai rivitaloasunnoissa toimivin ja tehokkain tapa on asentaa jokaiseen kerrokseen oma ilmalämpöpumppu. Näin varmistetaan sekä lämmityksen että viilennyksen toimivuus kaikissa kerroksissa ja optimoidaan ilmalämpöpumppujen tehontarve.

Ilmalämpöpumpun asennus on ammattilaisen työtä
Kun ilmalämpöpumpun hankinta on tehty, niin sen jälkeen on vuorossa asennus. Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista ammattityötä, joten kuka tahansa ei saa sitä asentaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES ylläpitää rekisteriä sekä asentajista että asennustoimintaa harjoittavista yrityksistä. Huolellinen asennustyö varmistaa ilmalämpöpumpun moitteettoman ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Oikein tehty asennus vaikuttaa myös ilmalämpöpumpun kestävyyteen pidentäen laitteen elinkaarta. Myös takuuehdot edellyttävät ammattiasentajan käyttöä. Asennuksen kesto on läpivientien määrästä tai yksiköiden etäisyydestä riippuen vajaan työpäivän verran.

Ilmalämpöpumpun hyödyt

Ilmalämpöpumpun hankinta vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia
Ilmalämpöpumppu on ylivoimaisesti energiatehokkain lämmitysmuoto, jonka avulla on mahdollista saavuttaa useiden satojen eurojen säästöt asunnon vuotuisissa lämmityskuluissa. Oikein mitoitettu, asennettu ja käytetty ilmalämpöpumppu alentaa sähkölämmitteisen talon energiankulutusta noin 30-40 prosenttia. Lämmityssähkön osuus koko sähkölaskusta vaikuttaa säästön suuruuteen. Mitä suurempi lämmityssähkön osuus, sitä suurempi säästö. Suurimmat säästöt saadaan aikaan, kun pumppu toimii kodin ensisijaisena lämmittimenä ja pumpun tuottama lämpö leviää mahdollisimman hyvin rakennukseen. Lämmityksessä ilmalämpöpumppu antaa parhaan hyötysuhteen ulkoilman lämpötilan ollessa -10 ja +10 asteen välillä, mutta nykyaikaiset ilmalämpöpumput tuottavat lämpöä hyvällä hyötysuhteella jopa yli -30 asteen pakkasillakin.

Ilmalämpöpumppu viilentää ja helpottaa oloa kesähelteillä
Laadukas ilmalämpöpumppu pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä viilennyksestä synny vedon tunnetta. Viilennyskäytössä riittää ilmalämpöpumpun viilennyslämpötilan säätö vain pari astetta ulkoilmaa kylmemmäksi. Sisäilma tuntuu heti viileämmältä ja raikkaammalta vaikka ulkona olisi lähemmäs kolmenkymmenen asteen helle. Poistamalla samalla kosteutta huoneilmasta ilmalämpöpumppu helpottaa muutenkin tukalaa oloa. Kesähelteellä jo pieni suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa asumismukavuuteen enemmän kuin lämpötilan lasku. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä on hyvin vähäistä – selvästi alle euron vuorokaudessa, eli viilennys ei syö lämmityskauden aikana kertyneitä säästöjä.

Lukuvinkki: Viilennyslaitteet

Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja raikastaa huoneilmaa
Uusissa ilmalämpöpumpuissa on myös huoneilmaa raikastava ilmansuodatus, mikä lisää merkittävästi asumismukavuutta. Parhaiten huoneilmaa puhdistavissa laitteissa on sekä plasmasuodatin että ionisaattori, jotka yhdessä poistavat huoneilmasta tehokkaasti niin epäpuhtaudet kuin ylimääräiset tuoksut. Sisäilman puhdistuessa myös siitepölyn aiheuttamat allergiaoireet vähenevät. Esimerkiksi Toshiba Premium ilmalämpöpumpun puhdistusominaisuuksia täydentää erikoispinnoitettu lämmönvaihdin, joka hylkii tehokkaasti epäpuhtauksia pitäen huoneilman raikkaana ja terveellisenä. Pölyttömien lamellien ansiosta laitteen energiatehokkuuskin säilyy hyvänä ennätyksellisen pitkään, mikä pienentää kodin sähkölaskua pitkälle tulevaisuuteen. Puhdistustoiminta ei kuluta lainkaan sähköä, joten sitä kannattaa käyttää ympärivuotisesti erityisesti lemmikkieläinkodeissa. Siksi ilmalämpöpumpun hankinta on kokonaisuudessaan järkevä teko!

Ilmalämpöpumppu pienentää asumisen hiilijalanjälkeä
Energiansäästön ohella ilmalämpöpumppu säästää myös ympäristöä. Asuminen tuottaa suomalaisten kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä noin kolmanneksen, josta asuntojen lämmitys aiheuttaa leijonanosan. Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen valinta, sillä se hyödyntää auringon tuottamaa lämpöenergiaa suoraan ulkoilmasta. Suomen olosuhteissa ilmalämpöpumpulla voidaan säästää noin 30-40 % lämmityskustannuksissa, kun sitä verrataan sähkölämmityksen lämmityskustannuksiin. Ilmalämpöpumppu on siis valinta kestävämmän ja puhtaamman ympäristön puolesta. Ilmalämpöpumppujen energialuokitus kertoo erot pumppujen ilmastovaikutuksessa. Mitä parempi energialuokka, sitä pienempi hiilijalanjälki. Ympäristöystävällisimmät ilmalämpöpumput tunnistaa myös niiden käyttämästä kylmäaineesta. Uusi R32-kylmäaine leikkaa merkittävästi ilmalämpöpumpun CO2-päästöjä aiempiin kylmäaineisiin verrattuna.

Ilmalämpöpumppu nostaa asunnon arvoa
Energiatehokas ja ympäristöystävällinen ilmalämpöpumppu lisää kiinteistönvälittäjien arvioiden mukaan asunnon myyntiarvoa ja lyhentää kohteen myyntiaikaa. Jos samalla alueella on myynnissä useampia saman kaltaisia kohteita voi uuden ilmalämpöpumpun hankinta nostaa asunnon arvoa pumpun hankintahintaa enemmän ja parantaa kohteen houkuttelevuutta suhteessa muihin.

 

Sisayksikko.jpg  Sisayksikko1.jpg 
Toshiba-sisayksikko.jpg Toshiba-ulkoyksikko.jpg  
Toshiba-ulkoyksikko1.jpg Ulkoyksikko.jpg
 
 

 

Toshiba_1.jpg                                   Toshiba.jpg

 

Sisayksikko.jpg

Sisayksikko1.jpg

Toshiba-sisayksikko.jpg

Toshiba-ulkoyksikko.jpg

Toshiba-ulkoyksikko1.jpg

Ulkoyksikko.jpg

 

Toshiba.jpg