Veneiden vesillelaskukausi alkanut

20.05.2020
Veneiden vesillelaskukausi alkanut

Aikainen kevät erityisesti eteläisessä Suomessa tulevat tai jo alkaneet kesälomat luovat suurta halua laskea vene vesille. Ja saattaa tulla kiusaus hoitaa laskuoperaatio liiankin rivakasti. Kaikessa tohinassa kannattaa muistaa parhaat tärpit veneen kevätkunnostukseen.
Yleisin vahinko veneen vesillelaskussa on vetolaitteen osuminen pohjaan tai peräsimen vaurioituminen matalassa vedessä. Vene voi myös hörpätä vettä tai jopa upota siksi, että veneen tyhjennysaukot tai läpiviennit ovat unohtuneet auki vesillelaskun ajaksi.Myös kuljetuksessa tapahtuvat vauriot ovat yleisiä. Muistathan kiinnittää huomiota trailerin kuntoon ja veneen kiinnittämiseen huolellisesti.

Tarkistuslista

  • Tarkista, että läpivientien sulut toimivat.
  • Varmista myös kaikkiin läpivienteihin johtavien letkujen kunto – letkuissa voi usein olla murtumia tai halkeamia talven jäljiltä. Tarkista myös, että kaikki kiristimet ovat kunnolla kiinni.
  • Käy läpi voimansiirron läpiviennin kumit ja vaihda ne, jos niissä on murtumia vaikkei valmistajan suosittelema maksimikäyttöikä olisikaan täynnä.
  • Jos vene nostetaan veteen nostoliinoilla, merkkaa tarralla veneen kylkiin kohdat, josta vene voidaan nostaa rikkomatta esimerkiksi lokin anturia. Tarra ovat erityisesti tarpeen, kun venettä nostetaan syksyllä ylös.
  • Jos veneen rungossa on vaurioita, ne pitää ehdottomasti korjata ennen veneen vesillelaskua.
  • Ennen nostoköysien irrottamista kannattaa katsoa moottoritilaan ja pilssiin, ettei sinne tule vettä.

(lähde: Aleksi Vienonen, totalvene.fi)

Pitää myös muistaa, että kaikkea tätä ei tarvitse osata tai ehtiä tehdä omatoimisesti. 

Erinomaista ja turvallista veneilykauden alkua!

Kaikki uutiset