Perämoottorin syyshuolto on tärkein huolto

11.09.2020
Perämoottorin syyshuolto on tärkein huolto

Perämoottorin syyshuollon tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Syksyllä tehdyt huoltotoimenpiteet varmistavat moottorin moitteettoman käynnistyksen kevään ensistartilla. Se takaa myös moottorillesi pitkän käyttöiän ja hyvän jälleenmyyntiarvon. Kun ammattilainen tekee huollon, saat mielenrauhan ja voit talven ajan keskittyä suunnittelemaan seuraavan kesän huolettomia veneilyretkiä.

Yamahan perämoottoreiden huoltoväli on 100 tuntia tai kerran kaudessa. Useimmille 100 tuntia riittää mainiosti koko veneilykaudeksi, mutta innokkaimmilla harrastajilla 100 tuntia saattaa tulla täyteen monta kertaa kesän aikana.

Moottoriöljyjen vaihto syksyllä varmistaa ettei esim. kondensiovettä jää öljyn joukkoon talveksi aiheuttamaan korroosio-ongelmia moottorille.

Polttoainejärjestelmän suodattimet vaihdetaan sekä moottorista, että veneestä. Sytytystulpat tarkistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. Termostaatin tarkastus/vaihto kuuluu myös huoltokohteisiin. Samoin moottorin ja kiinnitysjalustan korroosionsuoja-anodit puhdistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan.  Tärkeää on rasvata vesivaseliinilla moottorin rasvanipat ja potkuriakseli, muut metalliosat käsitellään suihkutettavalla suoja-aineella hapettumisen estämiseksi.

Syyshuollon yhteydessä myös polttoainetankki kannattaa tyhjentää talven ajaksi sen sijaan, että tankissa olevaan bensaan lisättäisiin säilytysainetta. Näin keväällä tankki saadaan täytettyä tuoreella polttoaineella.

Yamaha-perämoottorit ovat täynnä edistyksellistä teknologiaa. Moottorikoosta riippuen huolloissa tehdään myös aina huoltodiagnostiikka tietokonetesterillä, jotta nähdään muiden huoltokohteiden tarve ja varmistetaan moottorin moitteeton toiminta.

Teetä syyshuolto valtuutetussa Yamaha-liikkeessämme ja veneesi on valmis vesille heti keväällä!

Täältä löydät yhteystiedot huoltoon

Kaikki uutiset