B7N151010B |

MT-09 2021 Storm Fluo moottoripyörä

MT-malliston tarina käynnistyi noin vuosikymmen sitten. Yamahan suunnittelijat saivat toimeksiannon luoda Yamaha Motor Co., Ltd:n historian kenties tärkeimmän uuden malliston. Tavoitteena ei ollut siis tavanomainen vanhojen mallien kehitystyö. Tarkoituksena oli luoda uusi, radikaali ja ennennäkemätön malli. Sen perusominaisuuksia olisivat tehokas vääntö ja erittäin ketterä ajettavuus. Loppu on historiaa.

Yamahan suunnittelijat uhmasivat perinteisiä toimintatapoja ja ammensivat inspiraationsa yhdestä japanilaisen moottoripyöräilyn alakulttuurista. Tuloksena oli tavallisuudesta selkeästi poikkeava moottoripyörä - Yamaha MT-09 Dark Side of Japan - loso an innoittama ensimmäinen MT-09 oli niin erilainen, että se ei sopinut mihinkään olemassa olevaan luokkaan. Niinpä Yamaha loi uuden Hyper Naked -luokan, joka on tähän mennessä puhutellut ostomielessä jo yli 250 000 motoristia Euroopassa.

Toimitusaika: Tarkista myynnistä

  12603.78 € 10164.34 € alv. 0%
Pyydä tarjous Sis. myyntihinnan 9720.00 € ja autovero-osuuden 2883.78 €

Muista tarkistaa saatavuus myyjältä. Lisäämme laitehintoihin toimituskulut, jotka vaihtelevat yleisesti 100€–600€ välillä, tarkista myyjältä.

EU5-hyväksytty, 889- kuutioinen, CP3-moottori

Tuntuvasti päivitetty ja EU-5 hyväksytty, nestejäähdytteinen, kolmisylinterinen, 889-kuutioinen, crossplane-moottori on aiempaa kevyempi ja tehokkaampi, sekä mikä parasta, tuottaa entistä enemmän vääntöä pienemmillä kierroksilla. Uusi ilmanotto ja 2:1 pakoputkisto sekä äänenvaimennin tuottavat voimaa huokuvan, tunnusomaisen pakoäänen. Uudet polttoainesuuttimet lisäävät tehoa ja vaihteiston optimoidut välityssuhteet sekä hienosäädetty A&S-kytkin on sovitettu EU5-hyväksytyn moottorin suuremmalle teholle.

Täysin uusi ja kevyt CF-alumiinivalurunko

Täysin uusi, kompakti ja moderni, CFpainevalettu Deltabox-alumiinirunko Vääntöjäykkyydeltään erinomaisen tasapainoisen uuden rungon tuntuma on entistä herkempi, joten dynaamisia ajoominaisuuksia voi hyödyntää tehokkaammin. Keveän rungon ja takahaarukan optimoidun nivelöinnin myötäinen rento ajettavuus on omiaan etenkin päivittäisessä ajossa

Uuden sukupolven tyyli ja muotoilu

Linjakkaan pelkistetty, uuden sukupolven MT-muotoilu johtaa Hyper Naked -malliston uudelle vuosikymmenelle. Minimalistinen ja pelkistetty, "naku-tyyli" ilman ylimäärisiä lisukkeita paljastaa runko- ja muut rakenteet, joka puolestaan luo keveän ja tehokkaan mielikuvan. Uuden Deltaboxalumiinirungon ja muiden komponenttien näyttävyyttä tehostaa uusi Crystal Graphite -pinnoite.

Kuusiakselinen IMUliiketunnistin ja kallistukseen reagoivat ajoavustimet

Alunperin YZF-R1:een kehitetty, kompakti, 6-akselinen IMU-liiketunnistin ohjaa MT-09:n lukuisia elektronisia ajoavustimia, kuten kallistukseen reagoivaa, kolmiasentoista TCSpidonhallintajärjestelmää, SCSluistonhallintajärjestelmää, etupyörän keulimisen LIF-hallintajärjestelmää ja jarrujen BC-hallintajärjestelmää. Lukuisten elektronisten ajoavustimien ansiosta uusi MT-09 on helposti hallittavissa myös vaikeissa sää- ja tieolosuhteissa.

3,5 tuuman TFT-värinäyttö

Mittariston 3,5 tuuman TFT-värinäytön palkkityyppinen kierroslukumittari vaihtaa väriä kierrosluvun noustessa tai laskiessa. Lisäksi näytössä on kello, polttoainemäärä, keskimääräinen kulutus, veden lämpötila, ilman lämpötila ja vaihdevalo. Ohjaustangossa olevilla painikkeilla on helppo vaihtaa näyttöjä ja tietoja sekä säätää lisävarusteena saatavien, alkuperäisten Yamahakahvalämmittimien asetuksia.

Kompakti LED-projektoriajovalo

Kompakti ja tyylikäs LED-ajovalo tuottaa tehokkaan lähi- ja kaukovalokuvion, jossa on silmille mukavat pehmeät reunat. Projektorivalo on olennainen osa uuden sukupolven MT-09 SP:n ilmettä, jonka täydentävät LED-parkkivalojen muodostama Y-kuvio. Samoin LED-takavalo muodostaa tunnusomaisen Y-kuvion.

  • Merkki: Yamaha
  • Malli: Katupyörä
  • CC: < 1000
Moottori
 
Moottorin tyyppi 3-sylinterinen, 4-tahtinen, nestejäähdytetty, DOHC, 4-venttiilinen
Sylinterin tilavuus 890 cm³
Sylinterin mitat 78.0 mm x 62.1 mm
Puristussuhde 11.5 : 1
Maksimiteho 87.5kW (119hp) @ 10,000 rpm
Maksimivääntö 93.5Nm (8.9kg-m) @ 8,500 rpm
Voitelujärjestelmä Märkäsumppu
Kytkimen tyyppi Märkä, Monilevy
Sytytysjärjestelmä TCI
Käynnistysjärjestelmä Sähkö
Vaihteistojärjestelmä hammasrattaat, 6-vaihteinen
Voimansiirto Ketju
Polttoaineen kulutus 5.0l/100km CO2 emission 116g/km
Alusta
 
Runko Timantin muotoinen
Caster-kulma 25º
Etujousitusjärjestelmä Teleskooppihaarukka
Takajousitusjärjestelmä Keinuvarsi, (linkkujousitus)
Etujoustovara 130 mm
Takajoustovara 122 mm
Etujarru Hydraulinen kaksoislevy, Ø298 mm
Takajarru Hydraulinen yksi levy, Ø245 mm
Eturengas 120/70ZR17M/C (58W) (Tubeless)
Takarengas 180/55ZR17M/C (73W) (Tubeless)
Mitat
 
Kokonaispituus 2 090 mm
Kokonaisleveys 795 mm
Kokonaiskorkeus 1 190 mm
Istuimen korkeus 825 mm
Akseliväli 1 430 mm
Maavara 140 mm
Märkäpaino 193 kg (täysi öljy- ja polttoainesäiliö) 
Polttoainesäiliön tilavuus 14L
Öljysäiliön tilavuus 3.4L